Más de Ebre

La Ribera d’Ebre porta el mapatge a la natura

Móra d’Ebre i Miravet mostren les primeres propostes del nou festival Ebre Lumen, que s’allargarà fins a finals de maig

M. M.

Whatsapp
Projecció sobre la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

Projecció sobre la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

La Ribera d’Ebre vol esdevenir uns dels referents a Catalunya en l’art de videomapatge. Per això, fins al 29 de maig, dotze pobles de la comarca acolliran la primera edició de l’Ebre Lumen, un festival audiovisual de primavera especialitzat en la tècnica del mapatge, que consisteix a projectar imatges amb música sobre superfícies reals, generalment inanimades, per aconseguir efectes de moviment o 3D. El seu ús com a reclam turístic, especialment en patrimoni material com són edificis arquitectònics, ja ha estat força utilitzat tant a Catalunya com a l’Estat. La singularitat d’Ebre Lumen, però, recau en el fet que les projeccions es faran sobre el patrimoni natural, material i immaterial fluvial lligat al riu Ebre. Ahir va arrencar a Móra d’Ebre, amb una creació a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i continua aquest vespre a Miravet. El festival anirà els propers divendres i dissabtes al vespre a Vinebre, La Serra d’Almos, Flix, Riba-roja d’Ebre, Móra d’Ebre, Móra la Nova, La Torre de l’Espanyol, Tivissa, Ascó, Ginestar i Garcia. Totes les projeccions començaran a les 20.30 h i finalitzaran a les 22 h. Per poder assistir-hi inscriure’s al web del festival, amb places limitades pel protocol anticovid.

«S’hi podran veure obres de creatius visuals professionals de Catalunya, l’Estat Espanyol i també de països com Brasil, Colòmbia o Itàlia», ha comentat Albert Pujol, comissari del festival. Així, Ebre Lumen pretén explorar les possibilitats que ofereixen les obres d’animació híbrides i construir noves narratives mitjançant la innovació i les arts audiovisuals. També es busca la creació d’un nou atractiu turístic i cultural en format festival itinerant per diverses poblacions, sempre en llocs singulars lligats a la natura i amb el patrimoni fluvial com a protagonista.

«El projecte està sufragat amb fons europeus FEDER i amb un ajut dels Plans de Foment Territorial de Turisme, per al cofinançament de les actuacions previstes en el manteniment, la millora general i la promoció del camí que voreja el riu Ebre, el GR 99. Aquest és un projecte 100% comarca», afirma Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera.

Temas

Comentarios

Lea También