Más de Ebre

Amics de l’Ebre i DEMD-Ebre lliuren el II Premi Petjades de memòria històrica

Redacció

Whatsapp
Imatge dels quatre alumnes guardonats al concurs. FOTO:AMICS DE L’EBRE

Imatge dels quatre alumnes guardonats al concurs. FOTO:AMICS DE L’EBRE

Es tracta d’un certamen literari de relats curts de memòria històrica adreçat a estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de les Terres de l’Ebre, que consisteix en una narració breu relacionada amb fets històrics entre 1936 i 1970.

Hi ha participat un total de 80 alumnes provinents d’11 centres d’educació secundària. Els relats guanyadors són: El soroll de la por d’Ona Campoy Pallarés de l’INS Dertosa de Tortosa, sobre els bombardejos de l’aviació Còndor al Perelló; Memòries de l’alumne Ignasi Bel Arasa del Ramon Berenguer IV d’Amposta, sobre la història d’un besavi després de la Guerra Civil; Escapant del desastre d’Èric Serres Brianzo, de l’INS Dertosa, sobre la història de la seua família a Pinell de Brai durant la Batalla de l’Ebre i Inside the cage de l’alumna Lucia Monche Villar, de l’INS Dertosa, undiàleg sobre la persecució jueva.

Els relats es publiquen a la pàgina web d’Amics de l’Ebre (www.amicsebre.cat) i a la del col·lectiu DEMD-Ebre (sites.google.com/xtec.cat/portes-de-la-memoria).

El jurat, format per Teresa Castelló, Àngels Pérez, Joana Subirats, Felip Monclús, Màrius Pont, Emigdi Subirats, Marc March i Carme Maigí, han fet constar la qualitat de tots els treballs presentats pels alumnes.

Comentarios

Lea También