Más de Costa

Alzines a Salou per la campanya 'un arbre per Europa'

Aquesta campanya demostra el compromís que la ciutat té amb el compliment dels ODS de l'Agenda 2030, en aquest cas concret, amb el número 13, 'Acció pel clima', que busca fomentar el desenvolupament d'accions que lluitin contra el canvi climàtic i els seus efectes; i el número 15, 'Vida d'ecosistemes terrestres', que té com a objectiu aturar la pèrdua de biodiversitat, entre d'altres

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. de Salou

FOTO: Aj. de Salou

Els nens i nenes del Dofí Màgic i l’alumnat de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Salou, han plantat dues alzines en el marc de la campanya “Un Árbol por Europa”, un manifest que neix per iniciativa d'Equip Europa arran d'una proposta de David Sassoli, President de Parlament Europeu.

En ell, tots els alcaldes i alcaldesses partícips assumeixen el compromís de plantar un arbre al seu municipi; visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l'àmbit local; i involucrar els joves en els processos de presa de decisions, en matèria de sostenibilitat local. En aquets sentit, cal dir que l’Ajuntament de Salou ha estat l’únic ens local del Camp de Tarragona que participa en aquesta iniciativa, d’un total de 450 que ho fan arreu de l’Estat espanyol.

Ahir dijous, els infants d’uns 6 anys del Dofí Màgic, que estan realitzant el projecte “Dofí Verd”, van ser els encarregats de realitzar la plantada oficial al costat del Centre Atenea, a l’Avinguda de Pau Casals. A l’acte hi van assistir l’alcalde Pere Granados; el regidor de Medi Ambient, Daniel López; el regidor de Benestar i Serveis Socials, David González; la monitora del SIS Dofí Màgic, Cristina Godino; l’educador social del centre, René Montiel; i l’educador ambiental de l’Ajuntament de Salou.

En aquest mateix indret, els i les alumnes d’entre 14 i 17 anys que cursen tercer i quart de la ESO a la UEC han plantat, també, la seva alzina, aquest matí de divendres. Cal dir que s’ha triat aquest espai per tal que els estudiants de la Unitat d’Escolarització Compartida de Salou puguin tenir cura de la conservació de dits arbres, durant el curs escolar, ja que estudien al Centre Atenea.

 La plantada d’aquest matí també ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el regidor de Medi Ambient, Daniel López; la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; el director de la UEC, Robert Nieva; la professora del centre, Alba Carbonell; una professora de pràctiques de la UEC; i l’educador mediambiental de l’Ajuntament.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor “la necessitat de formar part d’aquesta iniciativa, per tal de sensibilitzar la ciutadania i, en concret, els infants i el jovent, amb la finalitat d’aconseguir un municipi més sostenible, en tots els àmbits, i de conscienciar-los sobre la importància de canviar els nostres hàbits, per uns altres que tinguin cura de la natura, com a prioritat”.

Granados ha assenyalat que “des de l’Ajuntament de Salou, continuarem fomentant aquest tipus d’accions dins del nostre municipi, per tal d’aportar el nostre gra de sorra en aquesta lluita mundial contra el canvi climàtic, a favor de la preservació del medi ambient”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Daniel López, ha explicat que “des de l’àrea, volem involucrar els més joves en les iniciatives relacionades amb la protecció del planeta”. També, amb aquesta acció, “aconseguim visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible a nivell local”. 

Aquesta iniciativa demostra el compromís que Salou té amb el compliment dels ODS de l'Agenda 2030, en aquest cas concret, amb el número 13, 'Acció pel clima', que busca fomentar el desenvolupament d'accions que lluitin contra el canvi climàtic i els seus efectes; i el número 15, 'Vida d'ecosistemes terrestres', que té com a objectiu aturar la pèrdua de biodiversitat, entre d'altres, ha explicat Daniel López.

El regidor de Benestar i Serveis Socials, David González, també ha valorat molt positivament aquesta acció emmarcada en el projecte ‘Un Árbol por Europa’, de forma que “els nens i nenes del Dofí Màgic participin activament en projectes mediambientals i de sostenibilitat, continuant, així, la tasca que en matèria de formació i conscienciació estan duent a terme al llarg del curs”.

Així mateix, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha manifestat que “és una gran acció, a nivell educatiu, que aconsegueix apropar els nostres infants i joves a la natura i descobrir-la de primera mà, mitjançant activitats que enriqueixen, de forma pràctica, els seus coneixements i augmenten la seva implicació i conscienciació, pel que fa a la conservació del nostre patrimoni mediambiental”.

Temas

Comentarios

Lea También