Más de Camp

L’Espluga recupera la gossera municipal, arrasada pels aiguats

Des de fa un any i mig, els animals abandonats han estat en un altre espai que s’ha hagut d’adequar de forma temporal

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Els espais de la gossera de l’Espluga han quedat renovats i l’equipament ja torna a estar actiu. FOTO: J.G.

Els espais de la gossera de l’Espluga han quedat renovats i l’equipament ja torna a estar actiu. FOTO: J.G.

L’Espluga de Francolí ha recuperat un dels espais que van quedar malmesos pels aiguats del mes d’octubre del 2019. La gossera municipal, ubicada davant de la Font Major, torna a estar operativa després d’un any i mig. «És un dels espais que vam perdre amb la riuada. Només es van mantenir les ubicacions dels animals perquè estaven fetes d’obra», explica al Diari el regidor de Medi Ambient i Serveis Municipals, Xavier Rossell.

Amb les actuacions que ha fet darrerament la brigada municipal, s’han recuperat les tanques de protecció dels animals i s’ha adequat la zona perquè pugui estar en funcionament, amb total seguretat. «Encara hi ha alguns detalls per arranjar. S’ha de fer un doble tancat, tal com marca la normativa, per deixar-la acabada del tot», apunta el regidor. En aquests mesos que la gossera no ha estat activa, el municipi ha seguit oferint el servei d’acollida de gossos o animals domèstics perduts o abandonats però en un altre lloc, de forma temporal. «L’Ajuntament va habilitar un altre espai municipal de forma provisional per poder tenir els animals en una zona controlada i tenir cura d’ells mentre no es trobava el propietari», assegura Rosell.

Les actuacions per adequar l’espai malmès han tingut un cost de 1.500 euros pel que fa al tancat exterior i les obres s’han externalitzat. Pel que fa a la resta d’actuacions d’adequació de la zona, han suposat un cost de 1.500 euros més per part de la brigada municipal.

Tot i que la seva funció no és la d’una protectora d’animals habitual, la gossera municipal de l’Espluga de Francolí és un lloc de pas pels gossos o altres animals domèstics perduts o abandonats al municipi on passen uns dies mentre no tenen una llar. Compta amb un espai de tres divisions per tenir tres grups d’animals, d’uns sis metres quadrats cadascun, on hi caben de dos a vuit animals, depenent de la seva mida. Aquests espais tenen una caseta feta d’obra per protegir-los, un sistema d’aigua i «posem menjar per a dos o tres dies», diu Rossell. En aquest període s’intenta localitzar el propietari.

Recuperar espais de la riuada

D’altra banda, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va aprovar fa uns dies diversos projectes per demanar una subvenció a l’Estat, gestionada per la Generalitat, per la restitució d’altres zones que també van quedar afectades per la riuada del 2019. En concret, s’han presentat tres espais a recuperar, com la zona d’esbarjo del Parc Fluvial, el safareig de la Font Baixa i un pas inundable.

Temas

Comentarios

Lea También