Más de Camp

Cabra del Camp rehabilitarà l’antic refugi perquè s’hi pugui pernoctar

L’espai, que fins ara servia com a local pels joves del poble, es recuperarà com a punt d’acollida per a excursionistes o ciclistes

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
El refugi de Cabra del Camp es troba tancat actualment a l’espera de la rehabilitació. FOTO: J.G.

El refugi de Cabra del Camp es troba tancat actualment a l’espera de la rehabilitació. FOTO: J.G.

L’Ajuntament de Cabra del Camp, a l’Alt Camp, rehabilitarà, en les properes setmanes, l’antic refugi del poble per tornar a posar-lo en marxa i recuperar aquest servei després de diversos anys. El consistori planteja aquest espai com a punt d’acollida per als excursionistes, ciclistes o persones que estiguin de pas per la zona, que tindran l’opció de fer nit al municipi.

El local, situat al costat de la Font del Gall, «s’ha de pintar per dins, sanejar, canviar els lavabos, mirar els requisits de seguretat i posar-hi mobiliari», explica al Diari el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cabra del Camp, Miguel Castañón. Com que l’immoble no necessita una gran intervenció d’obres, es calcula que podria estar en funcionament en dos mesos, de cara a les portes de l’estiu.

L’edifici ocupa l’espai on abans hi havia l’antic escorxador municipal, que es va rehabilitar fa uns anys amb l’objectiu que tingués la funció de refugi. De fet, va funcionar com a tal entre els anys 2007 i el 2015. Des de llavors, però, l’espai es va començar a utilitzar com a local pels joves del poble, ja que no en tenien cap i aquest edifici era una bona opció.

«En aquest temps, no s’ha tingut prou cura de l’espai i hem decidit reprendre la idea del refugi», diu Castañón. Aquesta passada setmana, els tècnics han visitat l’immoble per mirar com s’ha de fer la reforma perquè pugui recuperar la seva utilitat i «així tornarem a l’inici de tot», afirma el regidor.

Com que fa anys les instal·lacions ja es van condicionar per poder fer nit al seu interior, l’edifici, d’uns 40 metres quadrats, ja compta amb diversos elements com, per exemple, lliteres, lavabos amb dutxes, llar de foc i «està pensat perquè un petit grup o persones individuals que es trobin de pas al municipi puguin fer una estada curta, d’una nit com a màxim», diu Miguel Castañón.

Des del consistori consideren que hauran de fer una inversió «petita» que servirà per arranjar alguns desperfectes i rehabilitar l’espai. A més, a l’exterior de la casa hi ha una zona habilitada on també s’hi pot acampar.

L’Ajuntament està acabant de perfilar com es gestionarà aquest espai, pel que fa a les tarifes. Per tal de garantir el compromís d’aquells que s’hi allotgin, s’està mirant d’establir un pagament simbòlic per les persones que facin ús d’aquest servei.

L’antic refugi de Cabra del Camp es troba ubicat en una zona força apartada del centre del poble i molt tranquil·la, envoltat d’una àrea verda de lleure, d’un parc de salut i d’una urbanització de cases.

Temas

  • Lleure
  • Cabra del Camp
  • Font del Gall

Comentarios

Lea También